^powrót na początek

Total132299
poniedziałek, 19, sierpień 2019 00:47
Powered by CoalaWeb

Odwiedza nas 65 gości oraz 0 użytkowników.

Walne zebranie sprawozdawcze za 2013 rok

Dnia 01.02.2014 roku o godzinie 18 w remizie OSP w Lipinach Dolnych odbyło się coroczne zebranie sprawozdawcze za 2013 rok.

Swoją obecnością zaszczycili nas:

- Wójt gminu Potok Górny a zarazem Prezes O/G ZOSP RP dh Edward Hacia

- V - ce Prezes O/G ZOSP RP dh Julian Grabias

- V - ce Prezes O/G ZOSP RP dh Stanisła Bucior

- Przewodnicząca Rady Gminy Potok Górny pani Maria Waliłko

- Specjalista d/s budownictwa pan Tadeusz Deryło

- Sołtys Lipin Dolnych pan Marian Krupa

- Rady powiatowy pan Jan Dudek

Otwarcia zebrania oraz przywitania przybyłych gości dokonał prezes OSP Lipiny Dolne dh Paweł Dudek. Na prowadzącego zebranie jednogłośnie wybrany został nasz druh Julian Grabias. W dalszej części obrad, kolejno swoje sprawozdania odczytali: Prezes OSP, V-ce komendant dh Ryszard Bzdyra, Prezes sekcji sportowej dh Rafał Sarzyński, Skarbnik dh Mazurek Andrzej oraz Przewodniczący Komisji Rewizyjnej dh Michał Waliłko. Po przedstawieniu sprawozdań z działalności głosowano nad udzieleniem absolutorium dla Zarządu, które zostało przegłosowane jednomyślnie.

Na wlanym obecnych było 50 osób. Przyjęto 5 nowych członków.

Głównymi sponsorami zebrania byli: Julian Grabias, Maria Waliłko oraz Waldemar Buza

Ponadto radny powiatowy Jan Dudek darował straży kwotę 1000 zł na zakup brakującego sprzętu na wyposażenie Forda oraz mieszkaniec Lipin Dolnych, który pragnie pozostać anonimowy (wtajemniczeni strażacy wiedzą o kogo chodzi) ofiarował naszej jednostce 1100zł, te pieniądze również w całości przeznaczone będą na zakup specjalistycznego sprzętu.

Serdeczne podziękowania dla wszystkich sponsorów.

Podziękowania należą się również dla pań, które przygotowały poczęstunek tj. Magdalena Dudek, Anna Zwolak oraz Beata Bzdyra.